Om oss, företag och båtar

Copyright © All Rights Reserved

Yacht Center Orust i Henån

Vårt mål är att med gemensamma krafter och vår kunskap om båtar och båtliv stärka Henån som den naturliga mötesplatsen för båtfolk. Henån är en genuin och trivsam båtort och genom olika evenemang gör vi Henån än mer attraktivt.

 

Henån har en lång tradition som båtbyggarsamhälle av båtar av yppersta kvalitet och den traditionen lever vidare, här byggs fortfarande båtar. I Henån finns också ett antal företag representerade som tillsammans står för en stor del av den nyförsäljning av båtar som sker i Sverige.

 

Många av företagen säljer också begagnade båtar och har specialiserat sig på olika segment.

 

Här finns företag som är specialiserade på service, utrustning, renovering och förvaring.

Här finns övernattningsmöjligheter på vandrarhem mitt i centret. Här finns gästhamn i direkt anslutning till Henåns centrum med all tänkbar service för den båtburne.

 

Här nedan kan du läsa mer om våra medlemsföretag:

Bavia Gruppen

 

I Bavia Gruppen samlas en mängd olika kompetenser inom marin verksamhet. Vi arbetar med design och konstruktion, egen tillverkning, försäljning, service, underhåll och renovering av båtar. Bavia är generalagent för Bavarias samtliga segel och motorbåtsmodeller, Grand Soleil och Greenline motorbåtar. Företaget är även specialiserat på försäljning av begagnade Bavariabåtar.

 

Bavaria segelbåtar – Är sedan många år tillbaka Sveriges mest säljande båtfabrikat. Cruiser serien omfattar båtar från 33 till 56 fot. Vision serien är båtar optimerade för komfortabelt boende och långseglats, finns i 42 och 46 fot.

 

Bavaria motorbåtar – Sport serien har en unik kombination av härlig daycruiser och komfortabelt boende. Virtess är Fly och Cupe båtar på 42 fot.

 

Grand Soleil – Exklusiva Italienska segelbåtar från 39 till 54 fot. Grand Soleil LC är en ny long distance cruiser.

 

Greenline Hybride – De flerfalt prisbelönade miljö motorbåtarna i storlek från 33 till 47 fot.

 

Fabola Yachts - Är gruppens egna varumärke där Diva och Campus båtar tillverkas på eget varv.

XLNT Yachting

 

Båtmäklare - specialiserad på segelbåtar 35-80’ från välmeriterade, kvalitetsinriktade båtvarv, oftast designade och byggda för komfortabel segling i såväl Skandinavien som på de stora haven. Ett flertal av de båtar vi hjälper till att sälja finns tillgängliga för visning i Henån på Orust.

 

Solaris - performance cruiser 37-72’

 

Yacht management - helhetslösningar för seglare, world wide yacht service.

Lange Maritime

 

Vad betyder långfärdssegling för dig?

Är det att segla till varma eller kalla breddgrader eller kanske segla jorden runt? Är det att använda båten mycket i dina hemmavatten eller kanske rent av att bo permanent ombord?

 

Lange Maritime

Vi på Lange Maritime har specialiserat oss på segelbåtar för tur- och långfärdssegling och är importör i Sverige och Norge för segelbåtar i aluminium och med centerbord från Allures och Garcia och katamaraner i GRP från Outremer. Alla tre varven ingår i företagsgruppen ”Grand Large Yachting”

 

Genom samarbete inom gruppen kan varven dra nytta av gemensamma kunskaper och erfarenheter och på så sätt vara ledande i Europa på design och utveckling av segelbåtar för kvalificerad långfärdssegling.

Adventure Yachts

 

Kundanpassade segelbåtar i aluminium. Båtarna byggs med hjälp av utvalda varv som fungerar som våra långsiktiga partners. Skrovsvetsning och tekniska installationer sker i norra Tyskland och inredningen byggs på Orust.

 

Den självbärande skrovkonstruktionen och byggtekniken möjliggör att du som kund har stora möjligheter att t ex anpassa sittbrunnsdesign och inredningslayout efter dina önskemål och behov. Vi skapar tillsammans din unika segelbåt. Adventure Yachts leder och styr hela projektet från idé till segelfärdig båt.

Orust Yacht Service

 

Orust Yacht Service är ett fullservicevarv beläget i Henån, Orust och vi arbetar med både motorbåtar och segelbåtar.

 

Vi har ca 16 000 m2 uppvärmda och ouppvärmda förvaringsutrymmen. I vår hamn har vi en lyftkapacitet med två kranar av 20 och 40 ton.

 

Vi kan erbjuda allt från normal service och regelbunden vinterförvaring till en komplett paketlösning med allt som ingår i enlighet med våra kunders önskemål; vinterförvaring, service, renovering, försäkrings- och skadeärenden, snickeri och ombyggnader, installationer och även viss nybyggnation

Najad

 

Najad AB, ett kvalitetsvarv som i över 40 år tillverkat högkvalitativa segelbåtar. I dag finns drygt 2 000 Najader seglande på alla jordens hav. Traditionsenligt byggs Najadbåtarna i Henån i storlekar från 37 till 57 fot. Samtliga båtar är beställda och stor vikt läggs på de individuella önskemål kunden har, det kan gälla allt från layout till rigg och segel.

De flesta av köparna är tidigare ägare av Orustbyggda kvalitetsbåtar, och ser möjligheten att få vara med och skapa sin nya båt.